Privacy

Reisbureau Eindhoven Airport respecteert uw privacy en zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens wordt in overeenstemming met de Europese wetgeving en Nederlandse richtlijnen verwerkt.

Privacy- en cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 22 mei 2018.

Middels onze website (www.reisbureaueindhovenairport.nl worden er persoonsgegevens verzameld en worden er cookies geplaatst. Privacy is voor ReisbureauEindhovenairport  (hierna: REA) van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij REA allemaal doen met de informatie die we via onze diensten over jou te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies bijhouden, neem dan contact op met REA via de contactgegevens onderaan deze verklaring.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • het verlenen van toegang tot onze website
  • het gebruik maken van de functionaliteiten op onze website
  • het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten met betrekking tot onze verschillende facetten aan dienstverlening (zoals boekingen, inplannen van een (vrijblijvende) afspraak, (uitbrengen van een offerte voor) een reis, autoverhuur en/of verzekeringen, terugboekingen bij calamiteiten en informatie over relevante vaccinaties)
  • het opnemen van contact met jou, indien hierom wordt verzocht
  • het opnemen van contact met jou, voor, tijdens of na jouw vakantie met betrekking tot huidige vakantie of een nieuwe vakantie
  • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website
  • het verbeteren en evalueren van onze website en diensten, onder andere middels klanttevredenheidsonderzoeken
  • het in kaart brengen van onze doelgroep en bijbehorende interesses, o.a. om het internetaanbod voor jou interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij jouw interesses via zowel onze eigen websites als websites van derden
  • het toesturen van (een van) onze algemene en/of gepersonaliseerde nieuwsbrieven indien je je  hiervoor hebt ingeschreven


Wij zullen jouw persoonsgegevens niet voor andere dan bovengenoemde doeleinden verwerken, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de overeenkomst die we met jou zijn aangegaan of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen. 

Categorieën persoonsgegevens

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden:

  • NAW-gegevens
  • Geboortedatum
  • Nationaliteit
  • Land
  • Geslacht
  • Gezinssamenstelling
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Telefoonnummer van de thuisblijver (noodnummer)
  • Relatienummer (oftewel jouw klantnummer)
  • Informatie over de door jou geboekte reis (zoals vertrekdatum, verblijfsduur, accommodatiegegevens, vluchtgegevens, reizigersgegevens, vervoersinformatie, verblijfs- en bestemmingsinformatie geüploade documenten en jouw boekingsbevestiging);
  • Informatie over de laatst door jou bekeken vakantie en/of aangegeven reisvoorkeur
  • IP-adres
  • Cookie ID’s
  • Eventuele persoonsgegevens die door jou worden ingevuld als inhoud van een bericht bijvoorbeeld via, het contactformulier, sociale media, winactie aanmeldformulieren of feedback tools
  • Eventuele medische persoonsgegevens die door jou worden verstrekt bij het boeken van een reis, waaronder bijvoorbeeld allergieën, dieetvoorkeuren of fysieke ongemakken

Het verstrekken van jouw persoonsgegevens aan derde partijen

Wij verstrekken jouw gegevens niet aan derde partijen zonder jouw voorafgaande toestemming, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet moeten of mogen. Wij kunnen jouw gegevens verstrekken aan de volgende bedrijven die deze gegevens in onze opdracht verwerken:

  • Externe ICT-dienstverleners
  • De partijen die cookies aanleveren, zie hieronder

Met deze bedrijven hebben wij schriftelijke afspraken gemaakt over de omgang met jouw persoonsgegevens en wat ze hiermee wel en niet mogen doen.

Daarnaast kunnen wij jouw gegevens ook verstrekken aan derde partijen, die zelfstandig bepalen hoe ze met jouw gegevens zullen omgaan. Wij hebben geen invloed op het gebruik van jouw gegevens door deze partijen aangezien zij zelf bepalen voor welk doel zij deze precies nodig hebben en aan wie zij deze weer verstrekken. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt door deze partijen wanneer je deze zelf beschikbaar stelt aan deze partijen of wanneer verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Dit kunnen de volgende bedrijven zijn:

  • Onze partners
  • Dokter Wittkamper (wanneer je gebruik maakt van hun dienstverlening omtrent vaccinaties)
  • Het Calamiteitenfonds (wanneer jouw reis moet worden aangepast wegens calamiteiten)
  • Betaaldiensten (als je via REA betalingen verricht)
  • Visumverstrekkers (als je via REA een visum aanvraagt)
  • Touroperators (bij wie jouw reis wordt geboekt)
  • Verzekeraars (als je via REA een verzekering afneemt)
  • Autohuurmaatschappijen (als je via REA een auto huurt)
  • Vliegmaatschappijen (als je via REA een vlucht boekt)
  • Hotels en overige verblijfsmogelijkheden (als je deze via REA boekt)

E-mails

Vanuit REA versturen wij verschillende e-mails. Deze e-mails zijn opgesplitst in twee onderwerpen: serviceberichten en nieuwsbrieven.

Serviceberichten

Deze e-mails dienen enkel om je te informeren over belangrijke veranderingen of updates gerelateerd aan de diensten die je bij ons hebt afgenomen. Dit kunnen bijvoorbeeld calamiteiten zijn, wijzigingen in jouw boeking, belangrijke aanvullende reisinformatie, wijzigingen in onze voorwaarden, samenwerkingen die met partners worden beëindigd en die relevant zijn voor jouw boeking.

Nieuwsbrieven

Indien je ons voorafgaande toestemming hebt verleend, houden wij je via onze nieuwsbrieven op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en verschillende vormen van dienstverlening. We stellen de nieuwsbrieven samen op basis van jouw persoonlijke gegevens, zoals jouw eerdere bestellingen, surfgedrag en klikgedrag op onze website en in de nieuwsbrief. Voor dit laatste, het in kaart brengen van jouw klikgedrag in de nieuwsbrief, maken wij gebruik van onzichtbare codes wanneer je hiervoor aparte toestemming hebt gegeven. Met deze codes kunnen wij bijhouden hoeveel mensen onze nieuwsbrief lezen, op welke berichten mensen klikken en wat je dus vindt. Dat maakt de nieuwsbrief interessanter voor jou. Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen, laat dit dan weten op email adres info@reisbureaueindhovenairport.nl. Daarnaast bieden wij ook onderaan iedere nieuwsbrief een afmeldmogelijkheid.

Prijsvragen

Indien je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij een aantal gegevens van je zoals bijvoorbeeld jouw naam, adres en e-mailadres. Daarnaast vragen wij jouw toestemming voor de verwerking hiervan, eventueel door derde partijen, ten behoeve van de actie/prijsvraag en voor het samenstellen van analyses op basis van de verzamelde informatie. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Ook meten wij zo de respons op onze reclameacties. 

Aanvullen van jouw persoonsgegevens, profilering en gepersonaliseerde advertenties

Wij kunnen de gegevens die we van jou via de verschillende kanalen binnenkrijgen combineren. Zo kunnen we informatie die we online van jou verzamelen (zoals via een online boeking of acceptatie van de cookies), samenvoegen met informatie die we offline van jou ontvangen (zoals informatie die je in onze winkel achterlaat).

Daarnaast kunnen wij de gegevens die we rechtstreeks van jou verkrijgen (bijvoorbeeld doordat je een reis bij ons boekt of onze website of winkel bezoekt) verrijken met informatie uit externe bronnen met als doel betere voorspellingen van het aankoopgedrag van onze klanten te doen. De bronnen waarmee we jouw gegevens verrijken zijn:

  • Reisadviezen
  • Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
  • Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG)
  • Kadaster
  • Google trends
  • Lokale events
  • Algemene informatie over schoolvakanties en feestdagen op winkelniveau
  • Netwerkverkeer op onze website
  • Heatmaps van winkelbezoeken
  • Inzet van ons marketingbudget
  • Zwarte lijst die we ontvangen van ANVR waarop reisorganisaties (zoals  luchtvaartmaatschappijen) kunnen worden geplaatst waarvan het ongewenst is daar nog langer mee samen te werken

Al deze gegevens kunnen wij op basis van jouw toestemming combineren zodat wij een klantprofiel van jou kunnen samenstellen. Wij verdelen deze klantprofielen over een aantal categorieën om jouw interesses te analyseren, en jouw aanbod op deze manier verder te personaliseren onder andere middels het tonen van gepersonaliseerde advertenties via diverse kanalen waaronder nieuwsbrieven, onze website en websites van derden. 

Bewaartermijnen

Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden te bereiken of wanneer we moeten voldoen aan wettelijke bewaartermijnen. Zo hanteren wij een maximaal bewaartermijn van 7 jaar:

  • Nieuwsbrief
  • Boekingen en reserveringen
  • Verzekeringen
  • Calamiteitenfonds
  • Vaccinaties
  • Klanttevredenheidsonderzoeken
  • Acties of prijsvragen: wij zullen de gegevens die we van jou in het kader van een actie of prijsvraag hebben, verwijderen wanneer de actie of prijsvraag is afgelopen. Dit, tenzij je ons toestemming hebt gegeven deze gegevens nog voor een ander doel te verwerken zoals bijvoorbeeld het toesturen van onze nieuwsbrief.

Voor de bewaartermijn van onze cookies verwijzen we je graag naar het cookiegedeelte van deze privacy- en cookieverklaring.

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast, maken wij gebruik van SSL-certificaten ten behoeve van de veilige overdracht van jouw gegevens en communicatie en slaan wij jouw wachtwoord enkel gehasht op.

Cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën waarbij een klein tekstbestand bij jouw bezoek aan onze website naar jouw computer, tablet en/of mobiel wordt gestuurd en opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze eigen beveiligde servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden. Voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd.

Op onze website worden cookies gebruikt om:

  • functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies)
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies)
  • het internetaanbod voor jou interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij jouw interesses (advertentiecookies)
  • het voor jou mogelijk te maken om een pagina te e-mailen, te printen of om te delen via sociale netwerken (sociale media cookies)
  • het mogelijk maken van de extra functionaliteiten op onze website (overige cookies)

Let op: de privacy policy van derde partijen kan regelmatig wijzigen.

Plaatser

Type cookies

Omschrijving cookies

Duur cookies

 

 

 

1000 dagen

Google Adwords Conversion (Google LLC)

advertentie

Deze cookies meten hoeveel mensen op een advertentie van Google AdWords klikken en dus op de website van VakantieXperts uitkomen. Hierdoor weten we hoe efficiënt onze reclamecampagnes zijn. Meer info? Zie de privacy policy van Google.

 

Google Analytics (Google LLC)

analytisch

Deze cookies gebruiken wij zodat Google ons inzicht kan geven in hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om ons informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. De informatie die we daarbij verkrijgen wordt met inbegrip van het adres van jouw computer (IP-adres), overgebracht naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben Google Analytics privacyvriendelijk ingesteld, wat betekent dat we afspraken hebben vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens waaronder dat het Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Googlediensten. Google kan echter informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier verder geen invloed op. Meer info? Zie de privacy policy van Google.

 

Google Dynamic Remarketing (Google LLC)

advertentie

Deze cookies zorgen er o.a. voor dat je niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien te krijgt en dat je via verschillende kanalen advertenties te zien krijgt van producten waarna je op onze website hebt gekeken. Meer info? Zie de privacy policy van Google.

 

Google Tag Manager (Google LLC)

functioneel

Deze cookies zijn functioneel, en helpen ons om bepaalde plug-ins en cookies te installeren op onze website. Meer info? Zie de privacy policy van Google.

 

 

Ter info, wij hebben met alle bovengenoemde cookiepartijen een verwerkersovereenkomst gesloten waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens.

In- en uitschakelen van cookies

In jouw browser kun je instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer je ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld, daarnaast kunnen wij hierdoor onze nieuwsbriefinhoud niet meer afstemmen op jouw websitegedrag.

Verwijderen van cookies

Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, worden de cookies automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser.

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Jouw privacyrechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar directietsb@vx.nl. Zie ook de contactgegevens onderaan deze privacy- en cookieverklaring.

Op basis van de privacywetgeving heb je de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we van jou hebben;
  • het laten corrigeren van fouten met betrekking tot jouw eigen persoonsgegevens;
  • het laten verwijderen van persoonsgegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Aanpassingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Contactgegevens

Mocht je verder, na het lezen van onze privacy-en cookieverklaring, nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Bedrijf: Reisbureau Eindhoven Airport (Hoofdkantoor)

Adres: Boterhoek 83, 5683 AX Best

E-mail: directietsb@vx.nl           

KvK: 17038836